foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jantje beton komt weer langs met de collecte bus.

De jaarlijkse collecte vind plaats van 2 t/m 7 maart.

 

Wij van de speelotheek 'krijgen' van Jantje ook een een bedrag ter ondersteuning. Wij moeten hiervoor wel zelf collecteren. Dit doen wij met een groepje enthousiaste vrijwilligers.

De helft van deze opbrengst is dus voor ons bestemd. Daar kopen wij weer nieuw speelgoed voor.

Maar wie of wat isJantje beton Jantje Beton eigenlijk?

Jantje Beton is een organisatie die zich inzet voor jeugdvoorzieningen in Nederland. Het werd op 2 april 1968 opgericht door enkele andere organisaties om jeugdvoorzieningen te realiseren die niet door de staat gesubsidieerd worden. Pas enkele jaren later kwam de naam Jantje Beton. Dat kwam doordat er in die jaren veel flats uit de grond gestampt werden, en Jantje Beton wilde dat er ook speelruimtes voor kinderen werden gerealiseerd. Prinses Beatrix maakte een beeldje voor Jantje Beton. Sinds 1973 staat het in Madurodam.

Veel kinderen spelen minder buiten dan ze zouden willen. Oorzaken hiervan zijn onder andere een gebrek aan geschikte speelruimte, het ontbreken van kinderen om mee te spelen en ouders die kinderen niet meer buiten (durven te) laten spelen. Jantje Beton komt op en strijdt voor het recht van kinderen in Nederland op het vrije buitenspelen in de eigen buurt.

Hierbij werkt Jantje Beton lokaal samen met kinderen, ouders, bewoners, scholen en verenigingen, gemeenten en gemeentelijke instellingen, woningbouwcorporaties en mogelijke financiers uit de wijk. Goede speelruimte moet weer uitdagend en aantrekkelijk zijn voor de kinderen uit de buurt.