foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Regelmatig hebben we nieuw speelgoed in de speelotheek beschikbaar. Maar er gaat nogal wat aan vooraf voordat het zover is dat je het mee naar huis kunt nemen. Een kleine impressie van wat er zoal gebeurt:

We gaan voor het leukste en beste speelgoed. Het speelgoed wordt dus zorgvuldig uitgezocht en ingekocht. Dat is al een behoorlijk klusje, maar dan is het nog lang niet klaar! Zo wordt het speelgoed vaak eerst getest: is het echt van goede kwalititeit? Gaat het makkelijk in en uit elkaar? Zit er een volledige, liefst Nederlandstalige, beschrijving bij? Is het nog niet perfect, dan passen we het aan. 

Voor de leners is het fijn precies te weten wat je meekrijgt en weer terug moet brengen. Daarom wordt het speelgoed omschreven: welke onderdelen zijn er en hoe zien deze er uit? Dit zetten we op de inhoudskaarten. Ook wordt elk onderdeel, klein en groot, voorzien het speelgoednummer. Soms wordt er een plastic bewaarbox aangeschaft en voorzien van afbeeldingen van het speelgoed; soms moet de originele doos verstevigd worden. Dit om het speelgoed en de verpakking lang mooi te houden. 

Onze vrijwilligers werken hier hard aan. Regelmatig komen we hiervoor een dagdeel samen in de speelotheek, soms gebeurt een deel van het werk thuis. 

Op de foto staat Tim, druk aan de slag met Lego Creator. Deze doos is bijna af! Houd je van een pittige bouw-uitdaging, houd dan de tafel met nieuw speelgoed scherp in de gaten de komende tijd ;)

Setmore Appointments

Book an appointment with Salon using SetMore